Foredrag med Michael Teschl i Fredericia Idrætscenter

Michael Teschl


Kom med når Lecture.dk inviterer til et spændende og hårrejsende foredrag med Michael Teschl, som senest er blevet et velkendt ansigt på tv gennem TV2-serien ”Mysteriet om Pedal-Ove”. Med empati og nysgerrighed udfolder han hemmelighederne bag Danmarkshistoriens største mordsag, Pedal-Ove sagen, der samtidig blev Danmarks største justitsmord.

Hvordan kunne det ske, at Pedal Ove først blev dømt og senere frikendt for drabet på sin kone Brita Hansen? Hvilken rolle spillede medierne i sagen – og hvorfor havde vores retssystem ikke et modsvar, da det blev udsat for et udspekuleret journalistisk bagholdsangreb?

I foredraget giver Teschl et detaljeret indblik i det tilvejebragte materiale og den omfattende research der ligger bag det dokumentariske projekt, de etiske overvejelser genåbningen af den historiske drabssag gav anledning til – også i forhold til Britas efterladte, der selvfølgelig er kontaktet om sagen, men ikke har ønsket at medvirke i dokumentaren, de mange udfordringer undervejs – og ikke mindst de arbejdsmetoder der førte til de sensationelle afsløringer om ”danmarkshistoriens største justitsmord”, som det trods årelang efterforskning ikke lykkedes politi og anklagemyndighed at få frem.

Michael Teschls arbejdsmetoder er så intense og krævende, at det påvirker både det professionelle og i høj grad det personlige af hans liv. Denne aften tager han dig med tæt på den spektakulære sag, og beretter hvordan han selv ufrivilligt blev en del af sagen og følte sig tvunget til at forfølge sagens kerne. Han kommer blandt andet omkring, hvordan han fik etableret og fastholdt så tæt et forhold til Pedal-Ove og sagens øvrige hovedpersoner. Desuden tager han dig helt tæt på politiets efterforskning i samarbejde med kriminalteknikerne, retsmedicinerne, offentligheden og pressen. En presse, der skulle vise sig at få stor påvirkning på sagens udfald.

Det tankevækkende og interessante foredrag med Michael Teschl tager blandt andet udgangspunkt i hans egen bog Den dag Britta forsvandt fra 2019, som der vil være mulighed for at købe efter foredraget.

Pris: 100 kr. pr. person.

Sted: ADP Lounge.