Fredericia Idrætscenter

YOGAFESTIVAL i Fredericia Idrætscenter
Fredericia Idrætscenter inviterer til Yogafestival for alle. Du behøver ikke være specielt smidig eller have kendskab til mindfullness, festivallen er for alle uanset niveau. Se vores spændende program som tager dig med på en rejse rundt i yoga universet.

VI TILBYDER:

Farveyoga event. (de første 80 tilmeldte)

Yoga for alle v. Tina Blomstergren. (opvarmning af kroppen)


4 forskellige moduler. (vælg et event pr. modul, dette udvælges ved køb af billet på Billeto.dk)


Valgfri pauseaktivitet. (guidet YogaSleep)


Fri adgang til svømmehal, badeland & sauna i tidsrummet kl. 10.00 - 17.40.


Mad/snack pose: - et rugbrød med chokoladestykker, en müsli- og tranebærbar, en gulerodsbolle, et stk. frugt og en drikkedunk.


PRIS:

Kr. 195,00 Ved køb af billet inden den 15. juli.
Kr. 240,00 Ved køb af billet efter den 15. juli.
Kr. 390,00 Tag en ven med. - (2 personer)


 


KØB DIN BILLET PÅ BILLETTO.DK ->
YOGAFESTIVALPRAKTISK INFO:
Medbring yogamåtte og tæppe - hvis du tilmelder dig et event i svømmehallen, eller ønsker at benytte svømmehal, badeland eller sauna, skal du huske badetøj og håndklæde.


BESKRIVELSE AF YOGA TYPER:

Farveyoga event
En stor cirkel forenet af yogis, farver og vand, giver anledning til refleksion, smil og til et behageligt arbejde med hele kroppen. Farver inspirerer os og kan gavne os i vore egne kreative processer. 
Vandelementet har spirituelle og følelsesmæssige betydninger, som kan give os styrke i arbejdet med os selv samt i de projekter, vi gerne vil etablere og vigtiggøre i vores liv. 
Aller mest, nyd varmen og glæden, mens du beriger din krop med farveyogaens fysiske og mentale virkninger som vil friske dig op fra morgenstunden.


Yoga for alle deltagere (opvarmning)

Alle deltagere på yogafestivallen i Madsbyparken er samlet omkring at opvarme kroppen med glæde. Sammen gør vi os klar til en hel dag fyldt med yogaoplevelser. Stemningen i rummet er vi alle med til at skabe; mangfoldighed vil bygge fællesskaber og berige vores opfattelse af, at yoga er en vej vi deler. 
Solhilsner og hjerteåbnende asanas vil være temaet for vores morgenpraksis, og din deltagelse vi have afgørende effekt på, at oplevelsen bliver en opvågner med smil.


Modul 1:


Aerial Yoga
Med udgangspunkt i lyengar yogaen, har vi sammensat et program til dig, som handler om styrke, udholdenhed, smidighed og balance samt afspænding - træningen er altså fysisk og mental træning.
Vi arbejder hårdt, sveder, griner, frygter, overvinder, forlænger, strækker, styrker, aflaster, balancerer, hænger med hovedet nedad eller "ligger" i luften, oplever at vi kan stå på hænder ja meget bliver pludseligt muligt. Aerial Yoga træning for alle aldre og køn.

Iyengar Yoga
Programmet er bygget op så øvelserne har den rigtige rækkefølge. Nogle stillinger er energigivende, andre er kølende og andre igen er restituerende. Som lyengar yoga lærer ved man altid, hvor man vil hen med sin undervisning og derfor er øvelsesrækkefølgen afstemt ud fra målet.

Flow Yoga
Flow yoga er for dig, der ønsker en dynamisk, stærk og varm yogapraksis med åndedrættet i centrum.
Denne praksis indeholder en bred vifte af blide stræk og udfordrende styrkeøvelser. Stillingerne flettes sammen i et flow i takt med åndedrættet og træner herved både styrke og smidighed, samt balance og opmærksomhed i kroppen.
Flow yogaen indbyder til at folde din yogapraksis ud! Med sin legende åben tilgang bliver stillingerne til en dans på yogamåtten, der kan skabe en dyb tilstand af fordybelse, nærvær og tidsløshed.


Modul 2:


Yin Yoga
Yin yoga er en meditativ og dyb yogaform, hvor der arbejdes med bindevævet i kroppen. Bindevævet omkranser hele kroppen - alle muskler, hvert et organ, led - ja hver en celle i kroppen. Hvis bindevævet bliver for stramt, for usmidigt, kan kroppen ikke fungerer, som den skal. Flowet af energi og væske bliver for dårligt og kan ikke transportere til cellerne, og affaldsstofferne kan ikke komme derfra. Yderligere bliver bevægeligheden over led og muskler nedsat. Det kan f.eks. ske, hvis man har en skade, dårlig kropsholdning, dårlig ernæring. Desuden kan skader opstå pga. stramt bindevæv. Derfor er Yin Yoga et godt supplement til alle andre motionsformer, både som forebyggelse og som genoptræning efter en skade.

De Fem Tibetanere
"Kilden til evig ungdom" - det kalder vi De 5 Tibetanere - vi vil guide dig gennem øvelserne/ritualerne, hjælper dig hvis du har brug for at modificere nogle af øvelserne, således at du fremover kan træne korrekt hjemme. I denne yoga klasse gennemgår vi ikke filosofi eller anden tanke bag træningen, der er altså udelukkende fokus på øvelserne.  

Organisk Intuitiv Yoga
Lytter du til din krop, eller er du blevet god til at handle pr. automatik? 
Hop på yogamåtten og nyd at et organisk intutivt flow, kan blødgøre de steder i din krop, hvor energien synes at være stagneret. Det hele handler om at passe godt på dig, om ikke at gøre for lidt, og om ikke at gøre for meget.


Modul 3:

Workshop Acro Yoga
Acro yoga er en sammensmeltning af yogaens fordybelse og ro og akrobatikkens imponerende bedrifter og legende væsen. Kombinationen gør acro yogaen til en bevægelsespraksis fuld af udforskning af kroppens muligheder, der samtidig opbygger tilliden mellem deltagerne. Acro yoga handler om at skabe mindful bevægelse sammen med andre, og træner både styrke, smidighed og kropsfornemmelse.Vi starter fra bunden og bygger med udgangspunkt i mestring af din egen balance, op til at kunne "flyve" på og med andre. Det er nemmere end det ser ud til og ligeså sjovt! Forbered dig på både at bevæge dig og bliv bevæget.

Yogafilosofi
Vi vil fortælle om Patañjalis yoga Sutras. Skriftet består af 196 aforismer og betragtes som grundlaget for den klassiske yoga. Vi dykker ned i det, der kendes som den 8 grenene vej, hvori der tilbydes praktikeren guidelines til et meningsfuldt og formålsrigt liv. Vi vil se på hvordan forskrifterne for moralsk og etisk adfærd og selvdisciplin minder om Biblens ti bud, Koranen og Torahen.

Sivananda Yoga
Yogaen tager afsæt i klassisk Hatha yoga og er baseret på 12 grundlæggende yogaøvelser, med fokus på pranayama som er åndedræts øvelser.Modul 4:

Tantra Yoga
Traditionel yoga er meditation med kroppen. Ved hjælp af åndedrættet og blide øvelser – der sætter fokus på afslapning – træner du din krop og dit sind til at komme i en dyb meditativ tilstand.
Via guidede øvelser balanceres de indre energier og vi fokuserer på den del af kroppen, der slapper af. Stille og roligt lærer du dig selv at slappe fuldstændigt af. Når du slapper af, falder din krop, dine tanker og dine følelser til ro og du giver plads til og kan give slip på de blokeringer, ubalancer og stresstilstande, du måtte have. Det giver større indsigt og skaber en øget oplevelse af frihed og overskud i din hverdag.
Som en ekstra bonus bliver din krop både mere smidig og styrket. Alle kan deltage uanset erfaring – store & små, unge &. gamle, mænd & kvinder.

Acro Yoga
Akroyoga er en sammensmeltning af yogaens fordybelse og ro og akrobatikkens imponerende bedrifter og legende væsen. Kombinationen gør akroyogaen til en bevægelsespraksis fuld af udforskning af kroppens muligheder, der samtidig opbygger tilliden mellem deltagerne. Akroyoga handler om at skabe mindful bevægelse sammen med andre, og træner både styrke, smidighed og kropsfornemmelse.Vi starter fra bunden og bygger med udgangspunkt i mestring af din egen balance, op til at kunne "flyve" på og med andre. Det er nemmere end det ser ud til og ligeså sjovt! Forbered dig på både at bevæge dig og bliv bevæget.

Meditation
Chakra meditation, hvor vi arbejder med at balancere energicentre i kroppen og derved skaber ro i krop og sind.

Fredericia Idrætscenter | Vestre Ringvej 100 | 7000 Fredericia | Tlf.: 72106060